Д-р Василев0889 948 132 | Д-р Петкова0886 176 525 | Кабинет082/826461

Услуги

КОНСЕРВАТИВНО ЗЪБОЛЕЧЕНИЕ

ЛЕЧЕНИЕ НА КАРИЕС

Манипулация, при която се отстраняват увредените и инфектирани твърди зъбни тъкaни и се поставя естетична обтурация (плобма). Aко зъбът е разрушен в значителна степен при кътници и предкътници се препоръчва изработката на инлей, представлява възстановяване което се изработва в зъботехническа лаборатория (може да е от керамика, фотополимер или метална сплав).Той позволява дълготрайно възстановяване и здравина.

ЛЕЧЕНИЕ НА ПУЛПИТ ИЛИ ПЕРИОДОНТИТ (ЕНДОДОНТСКО ЛЕЧЕНИЕ)

При лечението се отстраняват възпалените, инфектирани тъкани намиращи се в коронковата и коренова част на зъба, почистените кухини се обработват и запълват с противомикробни материали.Това лечение може да изисква няколко посещения в зависимост от степента на задълбоченост на процеса.

Лечение на фрактурирани (счупени зъби)
Биологични методи на лечение

 

ПРИ ВСЯКО ЛЕЧЕНИЕ може да се постави местна упойка,която да блокира болката и да повиши комфорта на пациента.

ИМПЛАНТОЛОГИЯ

При по-малки или по-големи дефекти (липсващи зъби) в зъбните редици могат да се поставят зъбни импланти. Те са изработени от биологично поносими материали и се поставят в челюстните кости,чрез хирургична интервенция.Всичко това става, след задълбочен анализ на индивидуалните анатомични особености на пациента. Имплантите са съвременен метод на лечение, който позволява постигането на максимален комфорт и естетика за пациента.

ПРОТЕТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ

Лечение на силно разрушени, естетично променени и слабо устойчиви девитализирани зъби. Зъбът се възстановява с помощта на корона. Короната може да бъде:
- металокерамична корона
- изцяло керамична корона
- циркониева корона

КЕРАМИЧНИ ФАСЕТИ

Използват се при предни зъби за възстановяване наестетиката (преоцветени зъби, зъби с неправилна форма, разстояние между зъбите). Те представляват тънки керамични люспи,които изискват минимално изпиляване.

МОСТОВИ КОНСТРУКЦИИ (МЕТАЛОКЕРАМИЧНИ, КЕРАМИЧНИ, МЕТАЛНИ)

Използват се при липсващи един или повече зъби.

ПОДВИЖНИ ПРОТЕЗИ

Използват се при липса на по-голям процент зъби. Те не са трайно фиксирани и изискват ежедневно сваляне и хигиенизиране. Могат да бъдат:
– Еластични протези
– Плакови протези
– Протези със специални задръжни средства

ХИРУРГИЧНИ МАНИПУЛАЦИИ

Екстракция на безнадеждни зъби
Инициация при абсцеси
Корекция на алвеоларна кост при наличие на ретенции с цел поставяне на протеза
Отстраняване на лигавичен капишон при изникващи мъдреци

ПАРОДОНТАЛНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

Лечение на гингивит-възпаление на венеца,предизвикано от натрупване на налепи върху зъбите.Най-често лечението е отстраняването с помощта на ултразвук и специални инструменти на зъбната плака и зъбния камък.
Лечение на пародонтит

ДЕТСКА СТОМАТОЛОГИЯ

Лечение на кариес
Лечение на пулпит и периодонтит

СИЛАНИЗАЦИЯ

Метод на запечатване на фисурите на новопробили постоянни детски зъби с материали наречени силанти,които предпазват зъбите и повишават устойчивостта им